ShippingWatch

MAN Diesel & Turbo vil bruge millioner på LNG

Motorproducenten MAN Diesel & Turbo er klar til at give en samlet rabat på to mio. euro til de ti første skibsejere, som ønsker at få ombygget en skibsmotor fra tung olie til flydende naturgas.

Foto: Arkiv/POLFOTO

Motorproducenten MAN Diesel & Turbo vil have flere rederier til at skifte til LNG, så skibsfarten kan nedbringe sin udledning af drivhusgasser.

Derfor har producenten besluttet sig for at give et samlet afslag på to mio. euro til de ti første skibsejere, som kontakter selskabet for at få ombygget en skibsmotor fra tungt oliebrændstof til flydende naturgas.

Løftet faldt på International Ocean Conference i Malta i slutningen af sidste uge, oplyser MAN Diesel & Turbo i en meddelelse.

Her fortalte salgschef Wayne Jones, at motorproducenten ønsker at skubbe på den grønne omstilling i shipping.

"Vi anerkender fuldt ud, at vores interesser er bedst tjent ved at sikre, at verdenshavene er i god forfatning. MAN Diesel & Turbo tror på, at det er tid til, hvad vi kalder for Maritime Energy Transition, så vi kan finde grønne løsninger for søbåren handel og transport," sagde han.

MAN Diesel & Turbo har for nyligt ombygget motorer på et containerskib, så det nu sejler på LNG fremfor såkaldt heavy fuel.

BP udvider LNG-flåde med seks skibe

Unifeeder skal drive verdens første LNG-feederskib

Klaveness siger nej tak til scrubbere efter test

Forsiden lige nu

Advokathus vil håndtere shippings digitale problemer

Flere nye digitale selskaber går ind i shipping og transport, og advokathuset Njord Law Firm oplever stigende interesse for at indgå nye samarbejder for at tackle den digitale omstilling, fortæller partner og advokat Christian Benedictsen-Nislev til ShippingWatch.

"Shipping har været for meget fedt og ineffektivitet"

Zeaborn mener det, når man siger mean and lean. Der er masser af fedt og omkostninger, der kan skæres fra. Smarte hovedkvarterer, bare for at nævne en ting. "Vi har halvt så mange udgifter på at levere ship management," siger ledelsen til ShippingWatch.

Rosneft gik frem på nyt felt og forlig

Det russiske statsejede olieselskab voksede på tværs af forretningen i 2017, hvor blandt andet produktionsstart på et stort gasfelt samt et engangsbeløb fra et forlig bidrog til fremgangen.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere