ShippingWatch

BP udvider LNG-flåde med seks skibe

Olieselskabet BP oplever stigende efterspørgsel på den flydende naturgas LNG og vil de kommende to år modtage seks nye LNG-skibe i samarbejde med bl.a. kinesiske ICBC Leasing.

Foto: BP

Britiske BP udvider sin flåde af tankskibe, der sejler med den flydende naturgas LNG. Efterspørgslen på LNG og i det hele energikilder med lavt CO2-indhold er stigende verden over, og det har fået olieselskabet til at udvide sin flåde.

De kommende to år vil seks nye skibe indgå i selskabets flåde. Det er bl.a. det kinesiske leasingselskab ICBC Leasing, der sammen med KMarin står for finansieringen på over en mia. dollars af skibene, oplyser BP.

Skibene skal bl.a. hjælpe med at transportere LNG fra Freeport LNG's facilitet i Texas, som vil gå online i slutningen af 2018, og andre LNG-projekter i BP's portefølje.

"Disse skibe vil i betydelig grad øge BP's evne til sikkert at transportere LNG over hele verden og støtter BP's strategi om naturgas," siger Susan Dio, der er CEO for BP Shipping, i en meddelelse.

Ifølge BP vil de nye skibe være 25 pct. mere brændstofeffektive end deres forgængere.

Ud over kontrakten med Freeport LNG er BP del af projekter i Australien, Indonesien, Angola, Trinidad og de Forenede Arabiske Emirater.

BP tror på kraftig vækst på LNG-markedet de næste 20 år

Maersk Oil Trading og BP melder sig klar til svovlkrav

Toyota del af japansk milliardordre på miljøvenlige skibe

Forsiden lige nu

Siem Offshore nedtoner håb om bedre marked i 2018

Det norske offshorerederi Siem Offshore fik et større underskud i 2017 end året forinden med et tab på 185 mio. dollars efter stor nedskrivning på skibe. Lave rater vil fortsætte ind i 2018, lyder forventningen.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere