Nordea: Fusion med amerikansk opkøb stjæler fokus i DSV

Fusionen med det amerikanske selskab UTI Worldwide bliver fokuspunktet, når DSV offentliggør regnskab for første kvartal af 2016 på torsdag, lyder vurderingen fra en analytiker.
Jens Bjørn Andersen er CEO i DSV. | Foto: Gorm Olesen/POLFOTO
Jens Bjørn Andersen er CEO i DSV. | Foto: Gorm Olesen/POLFOTO
AF RITZAU FINANS

Det bliver arbejdet med fusionen af det amerikanske selskab UTI Worldwide, som bliver fokuspunktet, når DSV torsdag morgen gør status for de første tre måneder af 2016.

Den danske transport- og logistikkoncern opslugte UTI 1. februar, efter at man havde lagt 9,5 mia. kr. på bordet for selskabet.

Med opkøbet af den amerikanske konkurrent bliver DSV's omsætning løftet med omkring 50 pct. i år, men indtjeningen vil formentlig blive presset ned, da DSV overtog et selskab i meget dårlig forfatning.

"Selv om vi gerne vil fokusere på selve driften, så er det opkøbet af UTI, som vi holder meget øje med i øjeblikket. Det kommer især til at være ledelsens udmeldinger om selve integrationen, der vil fylde."

"Vi vil især lytte efter, om de er "on track", og om der har været nogle positive eller negative overraskelser," siger Stig Frederiksen, aktieanalytiker i Nordea, som dog ikke forventer de store overraskelser.

DSV har i alt sat 1,5 mia. kr. af til integrationen af UTI, og her vil 1 mia. kr. blive brugt i år.

Stig Frederiksen forventer, at omkring halvdelen er kørt af i første kvartal, men det kommer formentlig først til at være senere, at gevinsten af indsatsen viser sig på bundlinjen.

"Vi vil formentlig først se synergierne i slutningen af året, så vi kommer til at få et regnskab, som er meget påvirket af UTI," siger han.

Pressede markeder

Selve resultaterne vil være påvirket af, at markedet for luft- og søfragt har været svagt i starten af året, ligesom dollar er svækket i forhold til for et år siden.

Der har været et godt regnskab fra den schweiziske konkurrent Kuehne & Nagel, mens Panalpina - ligeledes fra Schweiz - offentliggjorde en mere blandet pose nødder.

"Selv om markedet har været svagt, så har der været nogle, som har gjort det godt - blandt andet Kuehne & Nagel. Og DSV har de seneste mange kvartaler "outperformet" Kuehne & Nagel, så jeg forventer, at DSV på trods af svære markedsvilkår har gjort det godt," siger Stig Frederiksen.

"Men man skal huske på, at førsteprioriteten er at integrere UTI, så den fantastiske "outperformance", DSV har leveret de seneste kvartaler, vil blive mindre, fordi fokus i organisationen er på integrationen," siger han.

Analytikerne venter ifølge Ritzau Estimates, at driftsoverskuddet før særlige poster falder til 600 mio. kr. i første kvartal fra 641 mio. kr. i samme kvartal året før, og her vil resultatet blandt andet været trukket ned af et ventet minus i den tidligere UTI-forretning.

Usikkerhed giver uændrede forventninger

Stig Frederiksen forventer, at DSV vil fastholde sine finansielle forventninger til hele året i forbindelse med regnskabet.

"Det er tidligt på året, og dollar er imod DSV. Og så har man et potentielt Brexit i juni, som på den korte bane kan give nogle effekter, for DSV har en vis eksponering mod Storbritannien. Så der er en række spørgsmålstegn, som formentlig gør, at forventningerne bliver fastholdt," siger Stig Frederiksen.

DSV's forventninger for 2016 lyder på et driftsresultat før særlige poster på 3100-3500 mio. kr., hvilket - hvis det holder i mål - vil være en fremgang fra 3050 mio. kr. sidste år.

DSV fastholder 100 storkunder fra UTI efter fusion

Sådan fik DSV-boss milliardhandel i hus

Investorer: DSVs topchef er Danmarks dygtigste direktør

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også