ShippingWatch

Olieprisen falder en smule

Både Brent og den amerikanske referenceolie WTI, der ryger ned under 40 dollars, tager et lille dyk efter den seneste tids stigning.

Oliepriserne viger mandag morgen efter sidste uges ret markante prisstigninger.

"Der er en korrektion efter toppen på over 40 dollars per tønde. Markedet er stadig overforsynet og efterspørgselen er træg, selv om den er bedre end hvad den har været. En gennemsnitlig pris ligger sandsynligvis på omkring 35 dollars per tønde i andet kvartal. Der er tegn på, at udbudssiden er kommet i klemme og er blevet tvunget til at handle," vurderer markedsstrateg Evan Lucas fra IG i Melbourne over for Bloomberg News.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster mandag morgen 40,90 dollars mod 41,85 dollars fredag eftermiddag.

Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 38,90 dollars mod 40,15 dollars fredag eftermiddag.

På guldmarkedet er stabiliseringen af den amerikanske dollar en væsentlig faktor til det stille marked.

Prøv ShippingWatch gratis og få adgang til alle artikler i 40 dage

Ugen byder ikke på væsentlige nøgletal fra hverken USA eller de vigtige økonomier i Asien, og den korte påskeuge lægger også en dæmper på aktiviteten.

En troy ounce guld koster mandag morgen 1252 dollars mod 1254 dollars fredag eftermiddag.

Heller ikke blandt industrimetallerne er der den store interesse hos investorerne, der vælger at se tiden an indtil de kinesiske data for råvareimporten fremlægges.

Mandag morgen koster et ton kobber 5031 dollars mod 5043 dollars fredag eftermiddag.

Olieprisen når højeste punkt siden starten af december

Olielande tager tilløb til fastfrysning af produktion

Euronav CEO: Råoliemarkedet er markant bedre i 2016

Forsiden lige nu

MAN Diesel & Turbo kalder IMO sin største frustration

Der er ingen grund til, at IMO først leverer et resultat på CO2 i 2023, lyder kritikken fra motorgiganten MAN Diesel & Turbo, der i et interview med ShippingWatch kalder FN's maritime organ sin største frustration lige nu.

J. Lauritzen mister vicechef for tørlast

J. Lauritzen mister sin næstkommanderende i Lauritzen Bulkers, Claus Stahl, der har sagt sit job op. Han skifter senere på året til en stor dansk tørlastmægler. Dermed er den daglige ledelse af Lauritzen Bulkers skåret fra tre til én person på et år.

Seneste Leverandører

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere