ShippingWatch

Olieprisen når højeste punkt siden starten af december

Olienprisen er på vej opad igen. Op til påskeugen krydsede den 42 dollars, som er det højeste niveau siden starten af december.

Olieprisen stiger fredag til det højeste niveau siden starten af december. En tønde nordsøolie, Brent, er oppe i 42,30 dollar, mens en tønde af den amerikanske WTI-olie står i 41,06 dollar. Begge priser svarer til stigninger på omkring 2 pct. i forhold til torsdag.

Det er dermed tredje dag i træk med pæne stigninger for olieprisen, der tog hop opad på omkring 3 pct. både onsdag og torsdag.

Med til at sætte skub i udviklingen er den igangværende svækkelse af dollaren oven på onsdag aftens nyheder fra USA's centralbank, Federal Reserve.

Centralbankchef Janet Yellens indikationer om, at den amerikanske rente sandsynligvis kun bliver hævet to gange i år - i stedet for de planlagte fire - har sendt dollaren kraftigt sydover mod de største sammenligningsvalutaer. Da råvarer afregnes i dollar, giver det prisstigninger på blandt andet oliemarkedet.

Dertil kommer, at der er snak om mulighed for en fastfrysning af den nuværende olieproduktion, når en række olieeksporterende lande mødes i april, bemærker energiøkonom Hans van Cleef fra ABN Amro over for Bloomberg News.

Inden for det seneste døgn er råoliepriserne steget 7 pct. på meddelelsen om, at Qatars hovedstad Doha om en måned vil danne rammen om et møde for energi- og olieministrene fra 15 olieproducerende lande, der til sammen repræsenterer 73 pct. af den globale olieproduktion.

Bunkerbranchen tøver med LNG

Moody's ser dystert på shipping halvandet år frem

Olielande tager tilløb til fastfrysning af produktion

Forsiden lige nu

Nordiske redere ser flere problemer ved fartgrænse

Både Danske Rederier og Norges Rederiforbund mener, at der er flere faldgruber ved at indføre en fartgrænse for skibe for at nedbringe deres udledning af drivhusgasser. Diskussion om en hastighedsgrænse blev åbnet af den nye formand for ECSA.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere