ShippingWatch

Norsk ballastvandssystem varmer op til storkontrakt

Norske Optimarin har indgået en rammeaftale om ballastvandsystemer til britiske Carisbrook, som har en flåde på 46 tørlast- og multipurposeskibe, der formentlig alle får brug for systemerne på sigt.

Det kan blive den største kontrakt nogensinde. Sådan lyder forhåbningen hos norske Optimarin, der leverer systemer til rensning af ballastvand, og som har indgået en rammekontrakt med den britiske skibsejer og management-selskab Carisbrook, som har en flåde på i alt 46 tørlast- og multipurposeskibe.

Kontrakten er en betydelig udvikling for selskabet, som blandt andet konkurrerer med danske Desmi Ocean Guard og Alfa Laval.

"2016 er kommet godt fra start, og med flere diskussioner i gang er vi sikre på at kunne annoncere flere store ordrer de kommende måneder," siger CEO Tore Andersen i en meddelelse.

Ifølge Tore Andersen var den ventede godkendelse fra den amerikanske kystvagt af selskabets systemer en vigtig del af aftalen med Caisbrook. For nylig fik flere leverandører af ballastvand afvist deres system af den amerikanske kystvagt. Men beslutningen er blevet appelleret af de fleste. Optimarin bruger dog en anden teknologi, der bruger en anden og mere strømintensiv UV-teknologi, end de vragede producenter. I pressemeddelelsen skriver man, at man til foråret forventer en godkendelse senere på året.

Norsk ballastsystem lægger godt fra land i 2016

USA afviser testmetode af ballastvand

Få skibe kan sparke ballastvand i gang

 

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere