ShippingWatch

Nordea skærer i forventningerne til olieprisen

Nordea Markets har revideret sine prognoser for olieprisen de kommende år. Banken tror ikke længere på en gennemsnitlig oliepris på 49 dollars per tønde i 2016, skriver Dagens Næringsliv.

Nordea er ikke længere nær så optimistisk i sine forventninger om en stigning i olieprisen. I en ny prognose venter banken nu en gennemsnitlig oliepris for Nordsø-olien Brent på 41 dollars per tønde i 2016 og 60 dollars per tønde i 2017, skriver Dagens Næringsliv.

Tidligere lød prognosen på henholdsvis 49 dollars i år og 65 dollars næste år. Det er den norske olieanalytiker Thina Margrethe Saltvedt ved Nordea Markets, der i den ny analyse nedtoner forventningerne. Samtidig peger hun ifølge Dagens Næringsliv på, at olieprisen ramte bunden i januar og vil stige frem mod 2018.

I første kvartal i år landede prisen på en tønde Brent-olie på 33 dollars, i andet kvartal vil den ramme 39 dollars, 43 dollars i tredje kvartal og 50 dollars i fjerde kvartal, forudser Saltvedt.

Prøv ShippingWatch gratis og få adgang til alle artikler i 40 dage

Den seneste måned har lande som Rusland og Saudi-Arabien forhandlet om at fastfryse deres produktion af olie for at skabe et mere stabilt marked, hvor Opec-landene i løbet af 2015 har nægtet at sænke deres produktion, selv om mængderne fra den amerikanske skifterproduktion har skabt en overflod på markedet, som har været med til at presse priserne i bund. Aftalen mellem Rusland og Saudi-Arabien er af flere iagttagere, heriblandt CEO Paddy Rodgers fra Euronav, blevet betegnet som værdiløs, da begge lande i forvejen producerer alt det, de kan.

Euronav-boss forudser flydende lagre om få måneder

Ifølge Nordeas analyse vil produktionen fra Opec fortsætte med at stige til rekordhøjder, da Iran nu også er med efter løftet af de vestlige sanktioner mod landet, som i flere år har lagt en dæmper på Irans bidrag til det globale oliemarked. Saltvedt anslår, at Irans produktion vil stige med omtrent 600.000 tønder om dagen i 2016.

Efterspørgslen på olie ventes at stige med 1,4 millioner tønder om dagen i 2016 og 1,1 millioner tønder per dag i 2017. I 2015 var væksten på 1,6 millioner tønder om dagen, skriver Dagens Næringsliv.

 

Fejl: Grafikken kunne ikke vises

Grafen viser spotprisen på en tønde af den norske referenceolie, Brent, i amerikanske dollar de sidste fire år. Kilde: Quandl.com

Norge tager hul på gigantisk olieopsparing

Norge skærer 175 milliarder kroner af oliebudgettet


Obligationslån i norsk offshore handles nu til skrotpriser

Rusland regner med fastfrysning af olieproduktion uden om Iran

 

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere