Opec indkalder til drøftelser af olieprisens kollaps

Sammenslutningen af olieproducerende landes, Opecs, generalsekretær opfordrer verdens største olieproducenter til at drøfte efterkrigstidens største kollaps i olieprisen.
Foto: Kamran Jebreili / AP Polfoto
Foto: Kamran Jebreili / AP Polfoto
AF RITZAU FINANS

Opecs generalsekretær opfordrer verdens største olieproducenter til at drøfte efterkrigstidens største kollaps i olieprisen.

Det skriver Bloomberg News og Financial Times.

Opec-generalsekretær, Abdalla El-Badri, påpeger, at den fremtidig produktion af den klæbrige råvare vil være truet, medmindre lande både i og uden for kartellets samarbejdede holder inde med at producere i den overflod, der har banket oliepriserne ned med mere end 70 pct. inden for de seneste 18 måneder.

Samtidig understregede han, at Opec ikke vil stå for en reduktion af produktionen på egen hånd.

Prisen på råolie er gledet til det laveste niveau i mere end 12 år i denne måned, idet udbuddet har oversvømmet efterspørgslen. Opec selv har hævet loftet for produktionen i december. Samtidig pumper Rusland rekordhøje niveauer af det sorte guld ud på verdensmarkedet, mens amerikanske skiferfelter har vist sig mere modstandsdygtig end forventet.

Prøv ShippingWatch gratis og få adgang til alle artikler i 40 dage

"Det er afgørende, at alle større producenter sætter sig sammen for at komme frem til en løsning," advarer Abdalla El-Badri ifølge Bloomberg News.

Opecs generalsekretær påpeger dog samtidig, at der er tegn på, at udbud og efterspørgsel vil begynde at vende tilbage til et mere balanceret niveau inden for indeværende år med henvisning til en forventet stigning i den globale efterspørgsel på omkring 1,3 millioner tønder om dagen og en nedgang forsyningen fra ikke-Opec-lande på omkring 660.000 om dagen.

Prisen på en tønde af den europæiske referenceolie, Brent, falder mandag middag med 1,9 pct. til 31,58 dollars.

Så olieprisen bunden i sidste uge? 

IEA advarer om tikkende bombe under olieprisen 

Wood Mackenzie: Olieinvesteringer for 380 mia dollars sløjfet 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også