ShippingWatch

Arctic Securities sætter gang i hidsig ekspansion

Efter en fejlslået fusion med mæglerhuset Carnegie sidste år er norske Arctic Securities igen på banen med nye kontorer og partnerskaber i flere lande, skriver Dagens Næringsliv.

Foto: Gøteborg Havn

Det norske mæglerhus Arctic Securities er for alvor ved at brede sin forretning ud til flere lande, skriver Dagens Næringsliv. Mæglerhuset, der er ejet af den norske forretningsmand Trond Mohn, har netop åbnet nyt kontor i New York i den historiske kontorbygning Rockefeller Center, og det markerer et nyt kapitel for virksomheden.

Lige som mange af de andre globale mæglerhuse forsøgte Arctic Securities sig også med fusionsplaner med mæglerhuset Carnegie, som dog brød sammen sidste efterår. Men ambitionerne var de samme, og dem er der nu taget hul på, siger topchef Mads H. Syversen, til Dagens Næringsliv:

"Vi går tilbage til vores oprindelige strategiplan," siger han og remser de nye planer op for selskabet. I Sverige køber Arctic Securities selskabet Nordic Fixed, som har 14 medarbejdere og får navnet Arctic Stockholm. Den internationale shippingbank DVB med speciale i transportfinansiering bliver samarbejdetspartner i Tyskland. I London går man sammen med selskabet Affinity Research med blandt andre Mark Williams, der inden da var researchdirektør for mæglerselskabet Braemar ACM og som ledes af Richard Fulford-Smith, som er tidligere partner i RS Platou, der blev overtaget af Clarksons sidste år.

En anden samarbejdspartner til Arctic Securitites - Nor-Ocean - åbner nyt kontor i Singapore og har i forvejen kontorer i Oslo, Houston og Rio de Janeiro.

Fusionsåret

Generelt er konkurrencen blandt de globale mæglerselskaber steget de seneste år, og flere har derfor valgt at fusionere eller at gå sammen i partnerskaber. I efteråret fusionerede britiske Clarksons og norske Platou, der blev efterfulgt af meldingen om en fusion mellem Icap og Howe Robinson. Også Maersk Broker og Lightship annoncerede et jointventure på deres tørlastaktiviteter i slutningen af året, hvilket dog syv måneder senere brød sammen uden nærmere forklaring.

Maersk Broker er dog stadig interesserede i lignende aftaler, fortalte CEO Anders Hald i et interview med ShippingWatch. Selskabet er i løbet af sommeren blevet kontaktet af to-tre potentielle samarbejdspartnere.

Morten Have: Ærgerligt brud med Maersk Broker

For nylig valgte fire partnere at forlade Lightship til stor overraskelse for bestyrelsesformand Morten Have. Han mener dog ikke, at det forliste joint venture er grunden til, at de fire medarbejdere har sagt op.

"Det tror jeg ikke. Det handlede ikke om personlige uenigheder, men om nogle strukturelle ting mellem Lightship og Maersk Broker, vi ikke kunne få til at falde på plads. Hvad det mere præcis handlede om, har vi aftalt med Maersk Broker ikke at komme nærmere ind på," sagde han til ShippingWatch.

I 2014 omsatte Arctic Securities for en halv milliard norske kroner og havde et resultat før skat på 60 millioner norske kroner.

Maersk Broker: To veje efter bruddet med Lightship

Lightship Charterings partnerkreds splittet i atomer

Dramatisk strid blandt partnerne i Lightship Chartering

Braemar øger indtjeningen efter fusion

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere