ShippingWatch

Braemar øger indtjeningen efter fusion

Det britiske mæglerhus Braemar Shipping Services har øget omsætning og indtjening efter efterårets fusion med ACM Shipping Group.

Foto: Star Bulk

Braemar Shipping Services, der er et britisk mæglerselskab for shipping, offshore og olie- og gasindustrien, har vundet på fusionen med ACM Shipping Group, som faldt på plads i efteråret 2014.

Det viser selskabets regnskab for helåret afsluttet 28. februar i år. Omsætningen i Braemar Shipping Services voksede med 16 procent til 145,8 millioner pund i regnskabsåret 2014/2015 fra året før. I samme periode voksede indtjeningen med 21 procent til 11,3 millioner pund.

Fremgangen kunne også ses på den del af mæglerhusets forretning, der er bundet op på shipping. Her voksede omsætningen til 53,6 millioner pund, mens indtjeningen voksede til 5,6 millioner pund, en stigning fra tre millioner pund året før.

"Det er ikke overraskende resultater, da de repræsenterer en samlet omsætning og indtjening for de to selskaber fra anden halvdel af året. Men fusionens succes kan bedst måles ved at sammenligne den samlede indtjening i andet halvår på 4,2 millioner pund med den samlede indtjening i de to adskilte selskaber i andet halvår af 2013/2014 på 3,3 millioner pund, en stigning på 27 procent," skriver Braemar Shipping Services i regnskabet.

Ny mægler-fusion i støbeskeen

Fusionen mellem Braemar og ACM Shipping Group i efteråret var den første af en række forbindelser, der blev indgået før årsskiftet mellem mæglerhuse. Britiske Clarksons købte norske Platou og blev med Clarksons Platou verdens største mæglerhuse. De to mindre mæglerselskaber Icap og Howe Robinson fandt også sammen, og på dansk jord gik de to selskaber Maersk Broker og Lightship Chartering sammen i joint venturet LMB Chartering.

Braemar i stor bestyrelsesrokade

Platou solgt til Clarksons for tre mia kroner

Maersk Broker overvejer fusion

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere