ShippingWatch

Rekordkøb skal gøre Shell til gasgigant

Det er især BG Groups aktiver inden for LNG og dybvandsboringer, der gør selskabet til et attraktivt opkøb for oliegiganten Shell.

Det er noget nær et perfekt match - i hvert fald hvis man skal tro topfolkene fra henholdsvis Shell og BG Group - når Shell nu står til at overtage den britiske lillebror. BG Groups store erfaringer og værdifulde aktiver inden for LNG og dybvandsboringer vil nemlig sætte yderligere skub på Shells aktiver inden for gasområdet.

"Dristige, strategiske træk er hvad der former vores industri. BG vil accelerer Shells finansielle vækststrategi, især inden for dybvandsboringer og flydende naturgas (LNG, red.). Det er to af Shells vækstprioriteter og områder, hvor selskabet allerede er blandt markedslederne. Desuden vil tilføjelsen af BG Groups konkurrencedygtige naturgaspositioner give os et strategisk forspring i forhold til den langsigtede efterspørgsel, vi ser på gas som et rent brændstof," siger Ben van Beurden, CEO hos Shell, i en meddelelse.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Mens Maersk opjusterede, gav MSC-topchef Søren Toft en forklaring på containermarkedets dårlige service på shipping-konference i London. Kampen om de klimavenlige brændstoffer skærpes, og grønne pollitikere vil have LNG fjernet fra EU-liste.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs