Koreansk storværft i ordreboom

Koreanske DSME har i løbet af årets tre første kvartaler mere end fordoblet antallet af ordrer på kommercielle skibe sammenlignet med sidste år.
Foto: Thorbjørn Hansen
Foto: Thorbjørn Hansen

Den stigende efterspørgsel på nye container- og tankskibe har mere end lunet hos det koreanske storværft Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering. Faktisk har værftet i løbet af årets tre første kvartaler vundet ordrer på kommercielle skibe til en værdi på næsten tre mia. USD. Mere end en fordobling sammenlignet med 2012 på 1,3 mia. USD, skriver Lloyd's List.

De værdifulde ordrer tæller bl.a. 13 containerskibe, inklusiv seks styk på 18.000 teu, samt tre skibe til Hamborg Süd på 10.500 teu tidligere på måneden til 91,5 mio. USD hver.

Koreanske DSME vinder milliardkontrakt 

Det er dog stadig offshorefartøjer og specialskibe, der hovedsageligt er i fokus hos det sydkoreanske værft, hvor Maersk får bygget sine Triple-E skibe. Sandsynligvis har netop det fokus fået DSME nogenlunde hæderligt gennem krisen, og i slutningen af september stod segmentet for knap 73 pct. af værftets backlog.

Ifølge analytiker hos Daishin Securities, Feynman Jeon, er der et stemningsskifte på vej, og han forventer, at DSME i løbet af de kommende måneder vil få ordrer på boreskibe og LNG-skibe fremfor de kommercielle.

Koreansk storværft vil bygge skibe i Kina

Koreanske DSME halverer overskuddet 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også