ShippingWatch

Amerikanske afskibere begynder at mærke budgetkaos

Mindre end 48 timer efter, at dele af det amerikanske statsapparat brød sammen, begynder amerikanske afskibere at kunne mærke konsekvenserne.

Amerikanske afskibere kan allerede nu mærke konsekvenserne af striden mellem Kongressens to kamre, der har ført til et nedbrud i dele af det amerikanske statsapparat. Afskibere afhængige af agenturer, der skal deklarere lasten, oplever allerede nu forsinkelser ved havnene, når varerne skal ind i landet. Det skriver American Shipper.

Tirsdag lukkede dele af statsapparatet ned og sendte 800.000 offentligt ansatte på orlov uden løn. Kongressens to kamre, Repræsentanternes Hus og Senatet forhandlede indtil sidste time om budgettet, men lykkedes ikke med at finde et kompromis om en ny finanslov, inden det nye finansår i USA gik i gang d. 1. oktober.

Repræsentanternes Hus, hvor Republikanerne har flertal, havde stemt for et lovforslag, der indebærer en delvis udsættelse af Obamas sundhedsreform. Det nægtede Senatet, som har overvægt af demokrater, at gå med til. Det er især den konservative senator Ted Cruz, der er i centrum for striden. Han nægter indtil videre at stemme for en budgetaftale, så længe at præsident Barack Obamas sundhedsreform står ved magt.

Præsidenten nægter imidlertid at forhandle sundhedsreformen. Det siger den republikanske formand i Repræsentanternes Hus, John Boehner, efter et møde med Obama i Det Hvide Hus.

"Præsidenten gentog endnu en gang, at han ikke vil forhandle," lyder det fra Boehner efter topmødet.

Også Demokraternes flertalsleder i Senatet, Harry Reid, deltog i budget-samtalerne, som varede lidt over en time. Han kritiserer Boehner og republikanerens forsøg på at udnytte budgetkrisen til at ødelægge Obamas sundhedsreform - også kaldet "Obamacare".

"Vi giver os ikke i forhold til Obamacare, siger Harry Reid.

Ikke kun budgetforhandlingerne er i øjeblikket i fokus i USA. Om 14 dage rammer landet sit gældsloft og kan dermed ikke længere betale sine kreditorer. Inden den 17. oktober skal Senatet og Repræsentanternes Hus således blive enige om en forhøjelse af statens låntagning.

Afskibere nervøse for nye megaskibe og alliancer 

USA-import kan stige med 5,1 pct i september 

Mere fra ShippingWatch

Minekæmpe køber yderligere tre LNG-drevne skibe

BHP Billiton føjer tre LNG-drevne tørlastskibe til sin flåde i løbet af de næste seks til ni måneder, skriver nyhedsbureau. Mineselskabet satser på flydende naturgas som et overgangsbrændstof.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs