ShippingWatch

Kuehne+Nagel sætter gang i udskilningsløb

Ifølge transportforsker Jacob Kronbak vil logistikvirksomheder i fremtiden være trængte, hvis ikke de indgår i større intermodale samarbejder. DSV frygter ikke den nye tyske gigant.

Det kommende samarbejde mellem VTG og Kuehne+Nagel bliver det første i en række af joint ventures, når det kommer til kampen om de europæiske jernbaneskinner. Det mener transportforsker Jacob Kronbak.

"I min optik er der et udskilningsløb i gang, og det bliver stadig mere kompliceret for selskaber at få europæiske og intermodale strømme til at køre. Man er nødt til at komme op i stor volumen og dermed have en organisation, der kan planlægge og styre disse ting. Det taler for, at der kommer større enheder, og man kan ende ud i, at man ikke kan holde forretning i transport via skinner, hvis ikke man indgår i et samarbejde af større geografisk karakter," siger Jacob Kronbak, der er lektor, ph.d. ved Syddansk Universitet.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Rederier er usikre på de kommende CII-regler for skibes CO2-udledninger. Ammoniak kan blive vigtigt brændstof, men kræver enorm produktion. Nye EU-sanktioner mod Rusland kan omgås, siger advokat. Og Norden undgår straf i sag om falske logbøger.

Carsten Mortensens Dee4 Capital sælger ud igen

Dee4 Capital Partners med tidligere Norden- og BW Group-topchef Carsten Mortensen sælger endnu et tankskib - denne gang til græsk skibsreder og lander millionfortjeneste, viser tal i VesselsValue.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs