ShippingWatch

Investeringslysten ruller derudad i Nigeria

Investeringslysten i Nigerias bygge- og anlægssektor stiger og vil fortsætte de kommende år, forudsiger ny rapport. APM Terminals satser stort på landet.

Foto: APM Terminals

Investeringerne flyder ind i den nigerianske bygge- og anlægssektor, og det smitter af på hele landet, der oplevede en BNP-vækst på 6,5 pct. i 2012. Det skriver Business Monitor i en ny rapport og udviklingen i det afrikanske land. Og ifølge rapporten fortsætter investeringslysten i sektoren flere år frem, og Nigeria forventer en årlig vækst på 9,2 pct. mellem 2013 og 2017.

En af virksomhederne, der operer i landet er APM Terminals, der i øjeblikket kigger på at investere milliarder i et havneprojekt i Badagry, 40 kilometer vest fra Nigerias største by Lagos, hvor selskabet allerede driver Apapa terminalen, der er en af de travleste i Vestafrika.

APM Terminals holder fast i udviklingsmarkederne 

 Projektet blev indledt sidste år, og siden da har APM Terminals sammen med sine partnere været i tæt kontakt med myndighederne for at skubbe på projektet, fortæller adm. direktør Kim Fejfer til Børsen:

"Det er et af vores mest interessante projekter i øjeblikket. Vi har i forvejen en stærk platform i Nigeria, og det er den, vir prøver at bygge videre på med nogle lokale partnere, som vi har en god portion tillid og tiltro til," siger han.

Ifølge Børsen er APM Terminals parat til at investere op mod fem mia. kr. i projektet.

Containerterminalen ved ved det nye havneareal vil ifølge Business Monitor få to kajpladser på i alt 650 meter med en dybdegang på 14,5 meter vand. Desuden vil området kunne håndtere ro-ro skibe, stykgods og have en lille frizone. Arbejdet forventes at begynde i slutningen af 2013 med første etape, som åbner i løbet af 2016. Herefter følger to etaper mere.

APM Terminals holder fast i amibitiøs investeringplan

Cargill: Væksten ligger uden for USA 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs