ShippingWatch

Kinas værfter kæmper for overlevelse

Byen Taizhou er førende i Kina på skibsbygning. Men krisen truer med at udslette stort set alle værfter i området, advarer branchen. Det skriver SinoShip News.

Foto: Erria

Fremtiden for værfterne i Kinas største skibsbygningsby Taizhou tegner alt andet end lys. Flertallet af værfterne er på kanten af graven, siger den lokale organisation for skibsbyggere ifølge SinoShip News.

Krisen betyder ifølge organisationen, at 80 pct. af værfterne sandsynligvis ikke vil overleve. I løbet af opturen var der omkring 190 værfter i Taizhou, de fleste af dem private. Derfor hjælper regeringens nye initiativ for at redde landets store skibsbygningsindustri ikke virksomhederne, da private aktører ikke er med i strategien.

Værft: Halvdelen af Kinas værfter væk om 3-5 år 

Taizhou er ikke den eneste by i landet, hvor industrien lider. For nylig advarede formanden for Kinas næststørste børsnoterede værftsgruppe Yangzijiang Shipbuilding om, at halvdelen af de kinesiske skibsværfter vil bukke under inden for 3-5 år:

"Statens værftsplan vil hjælpe store, men hårdt kæmpende værfter, styrke kvalitetsbygning som vores og bidrage med billigere finansiering og eksportkreditter, som vil betyde, at de inkompetente værfter forsvinder. Om 3-5 år vil 50 procent af Kinas værftskapacitet dø af mangel på ordrer, og kun 20 procent af den nuværende kapacitet vil være i god form," sagde Ren Yuanlin på en pressebriefing onsdag i Singapore.

Nu bygger Kina også megaskibe

Kina vil hjælpe lidende værftsektor 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs