ShippingWatch

Værft: Halvdelen af Kinas værfter væk om 3-5 år

Kinas næststørste børsnoterede værftsgruppe forudser, at halvdelen af landets værftsindustri vil være væk i løbet af 3-5 år.

Foto: Colourbox

Halvdelen af de kinesiske skibsværfter vil bukke under inden for 3-5 år, forudser formanden for Kinas næststørste børsnoterede værftsgruppe Yangzijiang Shipbuilding.

"Statens værftsplan vil hjælpe store, men hårdt kæmpende værfter, styrke kvalitetsbygning som vores og bidrage med billigere finansiering og eksportkreditter, som vil betyde, at de inkompetente værfter forsvinder. Om 3-5 år vil 50 procent af Kinas værftskapacitet dø af mangel på ordrer, og kun 20 procent af den nuværende kapacitet vil være i god form," sagde Ren Yuanlin på en pressebriefing onsdag i Singapore.

Kinesiske værfter kæmper mod styrtdyk i ordrebøger 

Yangzijiang er børsnoteret i Singapore og synes forholdsvis uskadt af krisen i shipping, men problemerne lurer forude, når ordrebogen på skibe bestilt før krisen tynder ud næste år.

Værftet fik et nettoresultat i 2. kvartal 2013 på 132,6 mio. USD eller otte procent lavere end sidste år. Omsætningen røg i vejret med 12 procent på grund af flere afleveringer af skibe.

Risiko for massekonkurser hos kinesiske værfter 

Kinas fire største værfter i krise 

 

 

Mere fra ShippingWatch

Minekæmpe køber yderligere tre LNG-drevne skibe

BHP Billiton føjer tre LNG-drevne tørlastskibe til sin flåde i løbet af de næste seks til ni måneder, skriver nyhedsbureau. Mineselskabet satser på flydende naturgas som et overgangsbrændstof.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs