ShippingWatch

Stor ordrefremgang i Novenco i 2012

Leverandøren af ventilationsanlæg, Novenco, har haft fremgang i alle segmenter bortset fra handelsskibe, og det har givet et ryk i ordrebeholdningen opad på 20 pct. i 2012.

2012 var et år med ordrefremgang for Novenco, der leverer ventilationsanlæg- og systemer til shippingbranchen. Ordrebeholdningen voksede 20 pct., mens omsætningen steg fra 146 mio. for fire måneder af 2011 kr. til 503 mio. kr. for hele 2012, og resultatet forbedredes fra et minus på 11 mio. kr. til et minus på 2,3 mio. kr., som ledelsen dog ikke finder tilfredsstillende. Omsætningen er også lavere end forventet på trods af fremgang i flere segmenter.

"Aktiviteten i de segmenter, selskabet leverer til, har således været stigende gennem perioden, dog med undtagelse af nybygningsaktiviteten for handelsskibe. Salg af reservedele, service og ombygningsopgaver har også oplevet fremgang i perioden," skriver Novencos ledelse i regnskabet.

Offshore og krydstogtskibe har været de gode segmenter i 2012.

"Der er fortsat stor aktivitet i offshore markedet. Ordreindgangen fra dette segment har været tilfredsstillende gennem perioden, og koncernen er godt positioneret til yderligere fremgang, som følge af de tiltag koncernen har gennemført i det forgangne år, herunder lancering af nye produkter specifikt udviklet til dette segment. Selskabets satsning på leverancer til krydstogtsskibe, som blev initieret forrige år, har betydet fremgang i ordrebeholdningen i 2012, bl.a. med ordrer på leverancer til to større krydstogtsskibe," skriver ledelsen i regnskabet.

Det kinesiske marked er vigtigt for Novenco, som ikke har tabt markedsandele i markedet der på trods af stigende konkurrence.

Da ShippingWatch interviewede Novenco i februar i år skitserede adm. direktør Steen Rasmussen de tre vigtigste vækstpotentialer for Novenco. Det er især i offshore, i Kina og mod nord i form af Arktis og Grønland, at Novenco ser ny udvikling.

Novenco: Her er fremtidens tre markeder

Novenco: Skiftet fra handelsskibe til offshore er sket

Novenco får største offshoreaftale nogensinde 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs