Avis: DSV-omdømme svækkes af kartelsager i dattervirksomhed

DSV kan sende regningen videre til den tidligere ejer af ABX, 3i, men må erkende, at sagerne koster på imagekontoen. Det skriver Børsen.
AF RITZAU FINANS

DSV's datterselskab, ABX Logistics, har gentagne gange brudt koncernlovgivningen og har de seneste 13 måneder inkasseret bøder for 169 mio. kr. for ulovlige prisaftaler i Frankrig, Italien og USA. DSV kan sende regningen videre til den tidligere ejer af ABX, 3i, men må erkende, at sagerne koster på imagekontoen. Det skriver Børsen.

"De her sager var identificeret, og vi vidste godt, at det kunne smerte vores image lidt. Men vi er sat i verden for at tjene penge, og der var en fantastisk god business case i at købe ABX. Så afvejer man plusser og minusser, og vi besluttede, at vi ville stå det igennem," siger Jens H. Lund, der er finansdirektør i DSV, til Børsen.

Oprindeligt var ABX ejet af den belgiske stat, men blev solgt til 3i i 2006, der nu har ansvaret for oprydningen af kartelsagerne. Børsen estimerer, at de samlede bøder og advokatudgifter overstiger 200 mio. kr. 3i har ikke bekræftet dette og har ikke ønsket at kommentere sagen.

RITZAU FINANS

Svensk transport kan blive lammet fra onsdag 

Ugebrev: DSV har begrænset potentiale 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også