ShippingWatch

Svensk transport kan blive lammet fra onsdag

Hovedparten af Sveriges indenlandske transport på vejene og gennem havnene bliver formentlig ramt af en arbejdskonflikt fra onsdag i denne uge. Store selskaber rammes.

Op til 80 percent af Sveriges samlede indenlandske fragt på vejene og gennem havnene kan blive hårdt ramt fra på onsdag, efter at medlemmer af det svenske transportarbejderforbund har givet arbejdsgiverne en sidste frist i de aktuelle lønforhandlinger.

Selskabet som danske DSV, tyske Schenker og DHL forventes ifølge Lloyds Loading List at blive ramt af konflikten. Transportarbejderne er ikke tilfredse med det lønudspil, arbejdsgiverne har lagt på bordet under forhandlingerne om en ny overenskomst.

Arbejdsgiverne har svaret igen med en generel lock-out fra kl. 1700 torsdag i denne uge. Ifølge arbejdsgiverne for at beskytte deres kerneforretninger og tvinge fagforeningen tilbage til forhandlingsbordet. 

Over 7.000 virksomheder, speditører og andre forventes at blive hårdt ramt. Det samme gør op imod 37.000 chauffører og godt 4.500 terminalarbejdere.

Svenske transportselskaber hårdt ramt af krisen 

DFDS: Älvsborg skal være Europas førende terminal  

 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Rederier er usikre på de kommende CII-regler for skibes CO2-udledninger. Ammoniak kan blive vigtigt brændstof, men kræver enorm produktion. Nye EU-sanktioner mod Rusland kan omgås, siger advokat. Og Norden undgår straf i sag om falske logbøger.

Carsten Mortensens Dee4 Capital sælger ud igen

Dee4 Capital Partners med tidligere Norden- og BW Group-topchef Carsten Mortensen sælger endnu et tankskib - denne gang til græsk skibsreder og lander millionfortjeneste, viser tal i VesselsValue.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs