ShippingWatch

Koreansk værft bekræfter Teekay-ordre

Det koreanske skibsværft STX bekræfter de første fire nybygninger af tankskibe til canadiske Teekay, som menes at have bestilt op mod 16 skibe i alt, skriver TradeWinds.

Foto: Teekay

Teekay Tankers gør alvor af sine tidligere udmeldinger om at ekspandere flåden. Det koreanske skibsværft STX Offshore & Shipbuilding bekræfter nu en ordre på fire tankskibe til det canadiske tankrederi, som forventes at blive leveret i løbet af april 2016, skriver TradeWinds.

Ifølge analysehuset Fearnley er flere skibe formentlig på vej. I starten af måneden beskrev Feanley i sit nyhedsbrev beskrev, hvordan flere mæglere fortalte, at Teekay har bestilt op mod 16 aframax-tankskibe hos STX.

De fire nye tankskibe kommer til at koste 42 mio. USD stykket, skriver TradeWinds, hvilket er lavere end en tidligere udmeldt pris. Selv har Teekay ikke kommenteret på ordren endnu, men CEO for Teekay Corp Peter Evensen sagde i et tidligere interview, at tankmarkedet fortsat vil forblive udfordret i 2013, men at en mere meningsfuld bedring kan komme i anden halvdel af 2014. Nogle segmenter kan dog ifølge Peter Evensen se lyset hurtigere end andre:

"Hvis du ser på aframax og visse produkttankskibe, så kan vi igen trække vejret og udbuddet er kommet igen, mens mange i suezmax og VL-segmenter stadig mangler at levere," sagde han i marts til TradeWinds.

Fearnley: Teekay i stor tankordre

Joint venture med Teekay giver gevinst på 56 USD

Teekay: Ingen bedring i tank det kommende år 

Mere fra ShippingWatch

Maersk: Situationen stabiliserer sig i Shanghai

Situationen i Shanghai er ved at stabilisere sig, og generelt fungerer havnene i Kina godt, lyder det fra Maersk. Til gengæld melder rederiet om et fortsat stort pres på europæiske havne.

CBS lancerer bestyrelses-uddannelse for shipping

Med støtte fra en række profilerede shipping-navne er halvdelen af pladserne på det første modul af CBS’ nye Blue Board Leadership Programme allerede besat. Andreas Sohmen-Pao er blandt underviserne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs