Teekay: Ingen bedring i tank det kommende år

For femte år i streg navigerer verdens tankskibe på et underdrejet marked. En bedring er usandsynlig i det kommende år, men vil sandsynligvis ramme i 2014, siger Peter Evensen, CEO for Teekay Corp. til TradeWinds.
Foto: Teekay Corporation
Foto: Teekay Corporation

Tankmarkedet er stadig en udfordring for verdens tankflåde og vil sandsynligvis forblive det i 2013, mener Peter Evensen, CEO for Teekay Corp ifølge et interview med TradeWinds. Direktøren forudser, at slutningen af 2013 måske vil byde på en opblomstring, mens en mere meningsfuld bedring kan komme i anden halvdel af 2014.

Dog vil nogle størrelsesklasser komme hurtigere ud af sumpen end andre, understreger Peter Evensen:

"Hvis du ser på aframax og visse produkttankskibe, så kan vi igen trække vejret og udbuddet er kommet igen, mens mange i suezmax og VL-segmenter stadig mangler at levere," siger han til TradeWinds.

Teekay og Exmar forsegler joint venture 

"Markedet er som et jakkesæt, der er to størrelser for stort, som du er nødt til at vokse ind i."

Nye investeringer på vej

Han ser aframax som en af de mere afbalancerede segmenter inden for tank, da flåden ikke voksede særligt sidste år.

"Samlet set er jeg overbevist om, at vi vil vende tilbage til middelværdien - selv med mindre amerikanske olieimport. I mellemtiden er det vores opgave som ejer at finde ud af, hvad de rigtige segmenter er," siger han.

I løbet af de sidste to år har Teekay ifølge TradeWinds investeret omkring 3,5 mia. USD i gas- og offshoreprojekter, mens man ikke har placeret betydelige ordrer på råolietankskibe siden 2006. Men det kan ændre sig de kommende år:

"Jeg forventer, at vi vil placere en ordre på en ny generation af tankskibe, et område, hvor vi ikke er vokset. Vi vil sandsynligvis blive ved aframax og suezmax, da det er et område, vi tror på, kan tilføre mere værdi."

Teekay bestiller to nye LNG-skibe til amerikansk eksport

Svitzer, Rolls-Royce og Teekay i samarbejde om LNG

Teekay Tankers: Vi har midlerne til ekspansion 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også