ShippingWatch

Teekay bestiller to nye LNG-skibe til amerikansk eksport

Teekay LNG Partners L.P., et datterselskab af rederiet Teekay, offentliggjorde torsdag eftermiddag en bestilling på to LNG-skibe med option på tre mere. Skibene indkøbes for at kunne transportere eksporteret LNG fra USA.

Foto: Teekay

Teekay LNG Partners L.P. har bestilt to LNG-skibe med kapacitet til hver at sejle med 173.400 kubikmeter LNG. Bestillingen giver samtidig option på tre mere på det koreanske Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering CO. værft. Skibene skal bygges ud fra intentioner om at gøre dem mest muligt brændstofeffektive og lavere udledninger end eksisterende LNG-skibe.

"Leveringen af disse skibe er planlagt til at falde sammen med den næste bølge af stigende behov for LNG-skibe, som forventes, når et stort antal af nye LNG-eksportprojekter komme i gang fra sidste del af 2015. De er også blandt de størst LNG-skibe, som vil være i stand til at sejle gennem Panama Kanalen efter dens ekspansion er færdiggjort, hvilket gør dem ideelle for amerikansk LNG-eksport. En ny undersøgelse fra U.S. Department of Energy understøtter eksporten af LNG fra USA," siger Peter Evensen, adm. direktør for Teekay GP LLC.

Skibene forventes at blive leveret i 2016, hvor Teekay forventes, at skibene kan indsættes på fixed-rate charterkontrakter på forhånd.

Teekay i nyt LPG-joint venture 

Teekay: Gevinsten ved ECO-tankskibe slår retrofit 

DNB: Her er vinderne og taberne i shipping

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs