ShippingWatch

Medie: Underleverandører finder nye jagtmarkeder

Et presset marked har tvunget de danske underleverandører til den maritime industri til at udvide deres horisont, skriver Børsen.

Nedgangen hos de danske værfter og et presset internationalt marked har tvunget de danske underleverandører til den maritime industri til at finde nye nicher, fortæller Mark Lerche, der er maritim konsulent i Danish Marine Group under Eksportforeningen, til Børsen.

"Derfor er der en stigende aktivitet specielt blandt de underleverandører, der har kastet sig over offshorebranchen. Det gælder ikke kun i olie- og gassektoren, men også vindmølleparker til havs, som har udviklet sig til en kæmpe industri," siger han og understreger, at aktiviteten nok ikke kan veje op for den tabte afsætning til det traditionelle skibsbyggeri.

Mark Lerche tror dog stadig stærkt på, at værfterne nok skal stige i aktivitet igen, men præcis hvornår tør han ikke sige noget om.  

Nordjysk marineselskab fra to til 100 på ti år

Ny EU-strategi skal styrke de maritime underleverandører

Skuffede norske værfter: Har tabt 5 ud af 5 stor-ordrer

Novenco: Her er fremtidens tre markeder 

Mere fra ShippingWatch

Blackrock bliver storaktionær i Borr Drilling

Den multinationale kapitalforvalter ejer nu i alt 5,67 pct. af aktierne i Borr Drilling. Aktiekøbet kommer samme dag, som Borr Drilling har solgt tre rigge under bygning for at styrke selskabets pressede økonomi.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs