ShippingWatch

Politisk uro påvirker libysk olieproduktion

Sammenstød mellem to libyske militsgrupper lukkede i weekenden for produktionen af olie på olie- og gasanlægget Zawara tæt på den tunesiske grænse.

Foto: Erik Johansen

Lørdag blev produktionen af olie indstillet på det libyske olie- og gasanlæg Zawara, efter at to militsstyrker havde tørnet sammen. Nu har det libyske militær omringet anlægget, oplyser den libyske viceolieminister ifølge Dagens Næringsliv.

"Vi ved ikke, hvor lang tid det vil tage, før raffinaderiet blive operativt igen. Vi afventer, at det libyske militær indgår en aftale med Zintani-militsen inde på anlægget, før de går ind på selve gasanlægget," sagde en talsmand for regeringen søndag ifølge Dagens Næringsliv.

Zawara-værket ligger vest for hovedstaden Tripoli i  Libyen, og ingen ansatte har været i fare i forbindelse med angrebet.

I januar var kraftværket In Amenas udsat for et terrorangreb, der endte med at koste flere mennesker livet. I forbindelse med angrebet vurderede forsker og specialist i Nordafrika ved DIIS Rasmus Boserup, at det er sandsynligt, at lignende angreb ville finde sted i Algeriet igen eller i andre nordafrikanske lande.

Terror og dårligt image rammer olieindustri

Forsker: Terrorister vil forsøge flere angreb

Energiselskaber øger sikkerheden i Algeriet 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste artikler på ShippingWatch

Myndighed har anket dom over krænkelsesdømt Maersk-kaptajn, logistikoncernen DSV vokser kraftigt i Sydamerika, Europas behov for kul åbner nyt marked for tørlast, og Maersk Broker erklærer sig parat til vækst inden for tank.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs