ShippingWatch

Grontmij tæt på flere aftaler til isklasse-skibe

Grontmij har lanceret et nyt fremdrivningssystem, der er særligt målrettede isklassede skibe, der skal arbejde i offshoresektoren. Håbet fra skibsdesignvirksomheden er, at man også vil kunne sælge systemet til andre typer skibe på, at det er brændstofbesparende.

Grontmij præsenterer i denne uge design af et nyt fremdrivningssystem, der er specialiseret til isklassede offshoresupply-skibe. Virksomheden forventer, at det nye system kan give øget salg - både til offshoreskibe og til skibe, der gerne vil spare brændstof.

"Systemet er rigtig godt til supplyskibe, der skal operere i de arktiske områder, fordi det er målrettet isfyldte vande, hvor man risikerer, at de normale thrustere (sidepropeller) går i stykker. Samtidig har vi ekstra finner i systemet, der gør, at det sparer energi - vores foreløbige beregninger siger 6 pct.. Finnerne giver en større opdrift, der giver fordel og mulighed for en øget cargokapacitet," siger Leif Jacobsen, department director i Grontmij A/S, til ShippingWatch.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Maersk: Situationen stabiliserer sig i Shanghai

Situationen i Shanghai er ved at stabilisere sig, og generelt fungerer havnene i Kina godt, lyder det fra Maersk. Til gengæld melder rederiet om et fortsat stort pres på europæiske havne.

CBS lancerer bestyrelses-uddannelse for shipping

Med støtte fra en række profilerede shipping-navne er halvdelen af pladserne på det første modul af CBS’ nye Blue Board Leadership Programme allerede besat. Andreas Sohmen-Pao er blandt underviserne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs