ShippingWatch

ABB: Strømskifte er besparende game-changer

En ny teknologi fra ABB kan både spare plads, vægt og energi på et skib. Ideen er at udskifte strømsystemet ombord på et skib med jævnstrøm i stedet for vekselstrøm, forklarer ABBs danske direktør.

Reducer brændstofforbruget med op til 20 pct. og spar 30 pct. på pladsforbrug og vægt af dit elektriske udstyr. Det er fordelene ved et nyt produkt, som ABB har lanceret. Det såkaldte D/C-grid eller jævnspændingsnetsystem vil kunne være til stor gevinst for rederne, mener Claus Madsen, adm. direktør i ABB Danmark.

"Det har nogle voldsomt interessante slut-effekter - du får både mere plads på skibet, fordi du slipper for en stor transformer og et stort switchboard, og så kan du faktiske sejle dit skib mere effektivt, og du får mulighed for at arbejde med variable frekvenser i stedet for at være låst på en specifik frekvens," siger Claus Madsen.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Forsinkelser forude: Omikron rammer Kinas havne

Det er i det store hele lykkedes Kina at holde covid ude efter det oprindelige udbrud i Wuhan. Så kom omickron – og landets nul-tolerance over for virussen betyder nu forsinkelser i verdens travleste havne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs