ShippingWatch

Norsk offshore- og værftskoncern refinansieres

Den norske offshore- og værftskoncern Bergen Group, der arbejder på salg af sine tabsgivende skibsværfter, har tirsdag fået støtte til en refinansiering af koncernen.

Den norske offshore- og værftskoncern Bergen Group har tirsdag fået støtte fra opbligationsejere til at gennemføre en refinansiering af koncernen. Det oplyser Bergen Group ASA.

Koncernen meddelte i sidste måned, at den brød lånebetingelserne knyttet til et obligationslån optaget i juli 2010 på 300 mio. norske kroner. Obligationsejerne har tirsdag givet deres accept af ændringer i lånebetingelserne frem til juli 2013.

Ændringerne betyder, at Bergen Group nu kan trække på en ny bankaftale, som sikrer refinansiering af eksisterende gæld i divisionerne Offshore og Services, der ifølge koncernen vil effektivisere arbejdskapitalen.

Norske værfter overtages af europæisk storspiller 

Bergen Group oplyste i oktober, at koncernens værfter har underskrevet en hensigtserklæring, Memorandum of Understanding, om fælles ejerskab med en større europæisk skibsbygger. Aftalen åbner for, at den nye industrielle gruppe kan blive hovedaktionær i Bergens skibsværftsdivision, som i dag er et helejet datterselskab i Bergen Group ASA, og som omfatter de to nybygningsværfter Bergen Group Fosen og Bergen Group BMW.

Norske Bergen Group taber stort på skibsbygning 

Norsk værftsfusion godt nyt for danske leverandører  

Hollandsk værft optrapper kamp om norske offshoreordrer 

 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Nu er det produkttankrederier som Torm, Norden og Odfjells tur til at holde indtjeningsfest. Maersks topchef, Søren Skou, må derimod forsvare rederiets lave skattebetaling, mens DFDS er lun på flere opkøb i logistik og har pengene til det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs