ShippingWatch

Stigende efterspørgsel på MAN G-type-motorer

Seks nye bestillinger på MAN Diesel & Turbos energieffektive G-typemotorer bekræfter ifølge selskabet en efterspørgsel på motortypen, der kun er et år gammel.

MAN Diesel & Turbo har held med salget af motorkoncernes energieffektive G-type-motorer. G-type-motorerne har ekstra lange blade, og der er blevet afgivet ordrer på i alt 70 af typen i år.

G-type-motorerne kan skære redernes energiforbrug på skibene ned med 6,5 pct. i forhold til den tidligere type S-motor fra MAN. Besparelserne hentes på grund af mere effektive propeller. Motorerne kan både bruges på bulk, tank og visse containerskibe.

De seneste seks bestillinger står Polembros og U-ming for. Motorerne skal indsættes i 186.300 dwt capesize bulk carriers, og den første leveres om et års tid i december 2014. Skibene skal bygges på Shanghai Waigaogiao Shipyard i Kina.

Shippingkrisen holder MANs udvikling på det jævne i 2013 

MAN: 60 pct. af vores udvikling handler om miljø

MAN kan næsten ikke følge med retrofitmarkedet 

Mere fra ShippingWatch

Maersk dropper blockchain-platformen Tradelens

Der kommer ikke til at blive videreudviklet på den digitale platform Tradelens, som Maersk har stiftet. Platformen lukker ved udgangen af første kvartal 2023 på grund af manglende opbakning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs