ShippingWatch

ABB: Kæmpe oliebesparelser at hente på nyt software

En lang række systemer fra ABB til styring af brændstofforbruget i skibe er nu på markedet. Og der er ifølge selskabet store beløb at spare for rederierne selv med reduktioner af olieforbruget med ganske få procent.

Foto: SHELL

ABB har introduceret en række nye softwaresystemer, der ifølge selskabets egne oplysninger vil bidrage til en en dramatisk reduktion af skibenes brændstofforbrug. De nye systemer, der gør det muligt at måle og reducere olieforbruget, hænger tæt sammen med ABBs opkøb af af selskabet Amarcon tidligere i år.

"Brændstofforbruget er blevet den største driftsomkostning for hvert eneste skib i den globale flåde og også den største miljøsynder. For de fleste skibe i handelsflåden udgør brændstof 50-60 procent af driftsomkostningerne. En reduktion af olieforbruget med bare én procent i en mellemstor bulk carrier kan betyde en årlig besparelse på 50.000 USD og 300.000 USD i årlig besparelse for et stort containerskib," skriver ABB i en meddelelse.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste artikler på ShippingWatch

Myndighed har anket dom over krænkelsesdømt Maersk-kaptajn, logistikoncernen DSV vokser kraftigt i Sydamerika, Europas behov for kul åbner nyt marked for tørlast, og Maersk Broker erklærer sig parat til vækst inden for tank.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs