Danske redere i klemme i tysk værftskrise

DFDS, Royal Arctic Line og Scandlines har flere skibe på vej fra de tyske skibsværfter P+S Werften i Stralsund og Wolgast, der formentlig går i betalingsstandsning om kort tid. Den tyske regeringschef Angela Merkel er i Stralsund.
Foto: Royal Arctic Line
Foto: Royal Arctic Line

De tyske skibsværfter P+S Werften i Stralsund og Wolgast læner sig ifølge NDR op af en betalingsstandsning, efter at det endnu ikke er lykkedes at skaffe statslig kapital til at fortsætte driften. De ca. 2.000 ansatte ventes at blive informeret om den alvorlige situation tirsdag.

DFDS har to ro/ro færger under bygning på værftet. Royal Arctic Line har i alt fem skibe på vej, mens Scandlines venter på to færger. Den tyske skibsværftsgruppe har de seneste måneder kæmpet for livet og har brug for en massiv kapitaltilførsel fra delstatsregeringen.

Mecklenburg-Vorpommerns ministerpræsident Erwin Sellering, erhvervsminister Harry Glawe und bundeskansler Angela Merkel er i Stralsund forbindelse med krisen på skibsværfterne, som altså ikke har opnået den krævede økonomiske støtte for at fortsætte.

Spekulationer om danske krav om erstatning mod værft 

Tyske Østersø-værfter i alvorlig krise 

Danske værfter tager tysk statsstøtte med ro 

 

 

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også