ShippingWatch

Danske værfter tager tysk statsstøtte med ro

Forhandlinger mellem den tyske delstatsregering i Mecklenburg og EU-Kommissionen om statsstøtte til Østersø-værfterne i gruppen P+S bør ikke skade danske værfter. Det forventer Danske Maritime, og hverken Fayard eller Karstensens Skibsværft frygter konkurrenceforvridning på nuværende tidspunkt.

Danske værfter burde ikke have noget at frygte, når tyske politikere og EU-Kommissionen i denne uge forhandler om mulig statsstøtte til de nødlidende Østersøværfter i Stralsund og Wolgast, som hører under skibsværftgruppen P+S. De 63-årige værfter er i store økonomiske problemer, og det har fået de tyske politikere i delstaten Mecklenburg til at forhøre sig i EU-Kommissionen om mulighed for statsstøtte.

”De tyske politikere går direkte til EU-Kommissionen, og det betyder, at de vil bruge de eksisterende regler om enten støtte til lukning af værftet eller de lidt skrappere regler, der er for redningsstøtte. Jeg kan ikke forestille mig, at der kan blive tale om redningsstøtte, hvis værfternes krise kun skyldes, at markedet er dårligt,” siger Michael Prehn (foto), der er underdirektør i Danske Maritime.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste artikler på ShippingWatch

Myndighed har anket dom over krænkelsesdømt Maersk-kaptajn, logistikoncernen DSV vokser kraftigt i Sydamerika, Europas behov for kul åbner nyt marked for tørlast, og Maersk Broker erklærer sig parat til vækst inden for tank.

Celsius Shipping er sluppet ud af russisk dilemma

Celsius Shipping med danskeren Jeppe Jensen i spidsen behøver ikke længere at se magtesløst til, mens et af dets skibe anløber en russisk havn. Kontrakten med kinesisk energiselskab er udløbet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs