ShippingWatch

ABB barsler med brændstofbesparende software

ABB er ved at udvikle en samling af software-produkter, der ifølge virksomheden kan spare 20 pct. af et skibs brændstofforbrug.

ABB er i gang med at udvikle en række software-produkter, der kan skære 20 pct. af brændstofforbruget for skibe, oplyser virksomheden.

"ABB er tæt på at gøre disse store energibesparelser til virkelighed gennem udvikling af en samling af softwareprodukter, der skal overvåge, kontrollere og optimere energiforbrugsprocesser under drift af fartøjer," skriver ABB i en pressemeddelelse.

Energiforbrugsprocesserne er en del af hele skibets drift og omfatter fremdrift, belysning og HVAC-systemer (varme-, ventilations-, og klimaanlæg) om bord. Derudover monitorerer de eksterne faktorer, der bruger energi som vind, bølger, havstrømme, suboptimal trim, skibets manøvredygtighed og begroning på skroget, hedder det.

Og der er store penge at spare ved at kunne skære 20 pct. af et skibs brændstofforbrug, fremhæver ABB.

"Reduktion af brændstofforbruget med bare én pct. kan betyde en årlig besparelse på 50.000 dollar for et mellemstort tørlastskib og 300.000 dollar om året for et containerskib. Gang dette med 20, og de potentielle besparelser i brændstof og emissioner er gigantiske," skriver ABB.

Nogle af software-produkterne er allerede tilgængelige for kunder, men selskabet forventer, at den fulde pakke af produkter vil være klar i 2015.

Ultraharsh olieboringer stiller nye krav til danske ABB 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs