ShippingWatch

Alfa Laval leverer svagere indtjening end ventet

Den svenske industrikoncern Alfa Laval, som blandt andet leverer industrikomponenter til containerskibe - men også varmevekslingssystemer til atomkraftværker - har fremlagt regnskab for første kvartal, hvor omsætningen er kommet ud marginalt bedre end ventet, mens driftsindtjeningen og indtjeningsmarginalen skuffer betydeligt.

Ordreindgangen var et lyspunkt i regnskabet med en pænt bedre udvikling end ventet. Aktierne i Alfa Laval handles mandag over middag godt 4 pct. lavere i 137,80 skr. efter regnskabspræsentationen.

Omsætning steg med 16 pct. til 6,83 mia. skr., hvilket var marginalt bedre end analytikernes forventninger på 6,81 mia. skr.

Driftsindtjeningen (EBITA) landede på 1,13 mia. skr. sammenlignet med analytikernes forventninger på 1,21 mia. skr. Driftsmarginalen landede på 16,5 pct. sammenlignet med analytikernes forventninger på 17,8 pct. Driftsmarginalen var negativt påvirket af en lavere kapacitetsudnyttelse i forhold til samme periode sidste år, samt højere omkostninger blandt andet i henhold til øgede investeringer i salgsindsatsen i BRIK-landene.

Ordreindgangen viste en fremgang på 22 pct. til 7,90 mia. skr. i første kvartal sammenlignet med samme periode året forinden. I forhold til ordreindgangen i fjerde kvartal, så var der tale om en stigning på 17 pct. Store ordrer nåede selskabets højeste niveau nogensinde på 950 mio. skr. Analytikerne havde ventet en mindre ordreindgang på 7,48 mia. skr. i første kvartal.

Alfa Laval oplyser, at man forventer at efterspørgslen i andet kvartal stort set vil være på linje med udviklingen i første kvartal eksklusiv store ordrer. I den seneste regnskabspræsentation oplyste Alfa Laval, at efterspørgslen i første kvartal ville være på niveau eller noget højere end det var tilfældet i fjerde kvartal.

AKTIEFOKUS

Alfa Laval vinder ordre på 50 mio. SEK 

MAN og Alfa Laval går sammen om klimaløsninger til containerskibe

Mere fra ShippingWatch

Höegh Autoliners går med i klimakoalition

Det norske bilrederi Höegh Autoliners indtræder i klima-alliancen First Movers Coalition, der også tæller Maersk, som ”frontløbere på bæredygtighedsområdet i deres sektor”.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs