ShippingWatch

Clarksons: Ordrebogen for nybyggeri markant mindre

Værfterne får færre og færre ordrer på nybyggerier af skibe, der rækker ud over indeværende år. Branchen oplever store problemer med overkapacitet, der kan føre til værftslukninger, lyder det fra britiske Clarksons.

Foto: Rederiforeningen

Kigger man på ordrebogen for nye skibsbyggerier for de seneste fire år, er det en kraftig reduceret forretning, som tegner sig. Det skriver Clarksons, der er en af verdens største virksomheder for integrerede shippingløsninger, i den månedlige analyse ”Shipbuilding Focus.”

Fra 2009 til 2012 er ordrebogens størrelse faldet med 39,8 pct., hvis man ifølge Clarksons måler i cgt (Compensated Gross Tonnage). Cgt beskriver den mængde arbejde, der skal til for at bygge et skib og udregnes ved at gange skibets tonnage op med en koefficient, som er afhængig af skibstypens størrelse. I 2009 var 123,3 cgt bestilt til levering efter det indeværende år, mens det tilsvarende tal i år ligger på kun 56,4 cgt.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Höegh Autoliners går med i klimakoalition

Det norske bilrederi Höegh Autoliners indtræder i klima-alliancen First Movers Coalition, der også tæller Maersk, som ”frontløbere på bæredygtighedsområdet i deres sektor”.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs