ShippingWatch

Nyhedsbrev: De lave rater holder skibsredere væk fra nybyggeri

Blot få måneder inde i 2012 er det tydeligt, at skibsrederne har reduceret deres nybygningsordrer på trods af de lavere priser hos mange skibsværfter, skriver Hellenic Shipping News med henvisning til Clarkson Hellas.

I sin seneste rapport skriver Clarkson Hellas, at antallet af nye ordrer i løbet af januar og februar i år kun udgør 36 procent af ordremængden i samme periode sidste år, svarende til 112 ordrer mod 310 i de to første måneder af 2010. Ifølge rapporten er det dog ikke nødvendigvis "undergangen" for skibsværfterne, og der er stadig mulighed for, at situationen forbedrer sig i løbet af året. Andre rapporter peger på, at der bliver afsluttet kontrakter denne uge, hvilet indikerer et fortsat aktivitetsniveau i markedet, men stadig mindre end hidtil sammenlignet med 2011, skriver Clarkson Hellas.
Udfordringen for skibsværfterne vil i højere grad komme fra de tilfrosne finsielle markeder og usikkerheden om den makroøkonomiske udvikling. 2011 gav en stor volumen i ordrer inden for LNG i den dyre ende og offshore som var helt afgørende for, at skibsværfterne kunne se en stigning i omsætningen, hedder det.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Nu er det produkttankrederier som Torm, Norden og Odfjells tur til at holde indtjeningsfest. Maersks topchef, Søren Skou, må derimod forsvare rederiets lave skattebetaling, mens DFDS er lun på flere opkøb i logistik og har pengene til det.

Læs også

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs