ShippingWatch

Statoil giver Røkke kæmpekontrakt i Nordsøen

Kjell Inge Røkkes Aker Solutions skal bygge og udleje en ny borerig baseret på ny teknologi til Statoil. Kontrakten har en værdi på 1,9 mia. USD. over otte år.

Foto: Harald Pettersen/Statoil

Den Kjell Inge Røkke-kontrollerede værfts- og offshorekoncern Aker Solution skal bygge og udleje en ny rig til Statoil i Nordsøen, som vil reducere selskabets såkaldte brøndinterventions-omkostninger med op til 40 procent. Kontrakten har en værdi på på 1,9 mia. USD eller ca. 11 mia. norske kroner over en periode på otte år. Riggen er baseret på Staoils eget design og specifikationer, skriver Dagens Næringsliv.

"Den norske kontinentalsokkel er kendt for sine meget høje udvindingsgrader. Med dette initiativ tager Statoil og dets partnere et kvantespring. Vi er tilfredse med, at støtte Statoil i udviklingen af den nye teknologi og nyskabende forretningsmodel," siger topchef Øyvind Eriksen i Aker Solutions.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste artikler på ShippingWatch

Myndighed har anket dom over krænkelsesdømt Maersk-kaptajn, logistikoncernen DSV vokser kraftigt i Sydamerika, Europas behov for kul åbner nyt marked for tørlast, og Maersk Broker erklærer sig parat til vækst inden for tank.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs