ShippingWatch

Nyhedsbrev: Lars Thrane bør sælge

Cobham vil antagelig kunne betale en god merpris over de 420 kr./aktie, hvis de også får Lars Thranes aktiepost, da Cobham så vil kunne udnytte eventuelle synergier, " vurderer Ugebrev for Bestyrelser

Foto: ILAN BRENDER

Lars Thrane bør sælge sine aktier i Thrane & Thrane til bejleren Cobham. Det er bedst for virksomheden og medarbejderne. Det er vurderingen fra Nyhedsbrev for Bestyrelser.

"Han (Lars Thrane, red.) bør gå i dialog med Cobham og stille nogle betingelser for at sælge sin aktiepost," skriver nyhedsbrevet.

For det første at tilbuddet øges til kurs 430-450. For det andet at Cobham garanterer bevarelse af danske arbejdspladser og fortsat udvikling af den danske forretning.

"Cobham vil antagelig kunne betale en god merpris over de 420 kr./aktie, hvis de også får Lars Thranes aktiepost, da Cobham så vil kunne udnytte eventuelle synergier, herunder samordning af forskning og udvikling, produktion og administration, " vurderer ugebrevet.

Ejer Cobham kun 50 eller 60 pct. af Trane & Thrane vil englænderne godt nok sidde med kontrollen og alle bestyrelsesposter, men det vil ikke være en ideel situation for hverken Thrane & Thrane eller Cobham – eller de resterende aktionærer i Thrane & Thrane.

"Faktum er, at ”markedet” og de mange mindre aktionærer i Thrane & Thrane har fået et meget stærkt signal fra de institutionelle investorer om, at kurs 420 er en god pris," understreger ugebrevet. De har nemlig solgt til den kurs.

At aktien aktuelt handles over kurs 420 afspejler, at der ikke længere er tvivl om, at Cobham overtager Thrane & Thrane.

"Nu er spørgsmålet alene prisen. Efter alt at dømme står udenlandske spekulationsfonde bag de massive opkøb i markedet. Alene tirsdag stod UBS, Morgan Stanley og JP Morgan nettokøb i markedet for over 110 mio. kr., svarende til knap 5 pct. af aktiekapitalen," konkluderer nyhedsbrevet.

Fredag handles Thrane og Thrane i 425,50 kr.

RITZAU FINANS

 

Thrane & Thrane sidder måske på guldæg 

Mere fra ShippingWatch

Blackrock bliver storaktionær i Borr Drilling

Den multinationale kapitalforvalter ejer nu i alt 5,67 pct. af aktierne i Borr Drilling. Aktiekøbet kommer samme dag, som Borr Drilling har solgt tre rigge under bygning for at styrke selskabets pressede økonomi.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs