Stort australsk LNG-anlæg er tilbage i fuld drift efter fejl og strejke

Ifølge Chevron, som producerer flydende naturgas, har forstyrrelserne ikke haft nogen konsekvenser for planlagte leverancer.
Det store anlæg står for ca. fem pct. af den globale forsyning af flydende naturgas. | Foto: Chevron/Reuters/Ritzau Scanpix
Det store anlæg står for ca. fem pct. af den globale forsyning af flydende naturgas. | Foto: Chevron/Reuters/Ritzau Scanpix

Et af energiselskabet Chevrons store australske anlæg til produktion af naturgas, Wheatstone, er igen tilbage på fuldt blus efter forstyrrelser i form af både strejke og en fejl på anlægget i sidste uge. 

Det skriver Reuters.

Fejlen havde skåret produktionen med ca. en femtedel, men den er nu igen på 100 pct., lyder det fra anlægget, som står for mere end fem pct. af den globale LNG-forsyning. 

”Under (fejlen) fortsatte produktionen af LNG med ca. 80 pct. af den sædvanlige hastighed, og lastningen af skibe fortsatte,” siger en talsmand for Chevron i en erklæring sendt via e-mail til Reuters. 

Shippingdata fra platformen LSEG Eikon viser også, at gasskibe fortsætter fragten fra anlægget. 

Chevrons australske gasanlæg har de seneste uger været truet af arbejdsnedlæggelser, fordi de ansatte er utilfredse med løn og arbejdsvilkår. 

Usikkerheden om produktionen har givet store udsving i gaspriserne i bl.a. Europa, som er aftager af australsk flydende naturgas.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også