Australsk strejke sender prisen på naturgas i vejret

Delvise strejker indledes fredag på to anlæg, som sidste år stod for syv pct. af forsyningen af naturgas på verdensplan. 
Af MarketWire

Naturgasprisen stiger fredag ved udsigten til strejke på Chevrons store naturgasanlæg i Australien.

Forhandlinger mellem medarbejdere og arbejdsgiver er slået fejl, skriver Bloomberg News, og delvise strejker indledes fredag på to anlæg, der stod for omkring 7 pct. af naturgasforsyningerne på verdensplan sidste år.

Samtidig har fagforeningen, der organiserer gasanlæggenes ansatte, varslet, at arbejdet helt vil blive nedlagt i to uger fra den 14. september.

Naturgas fragtes i stor stil i flydende form, LNG, over verdenshavene med LNG-skibe, hvis ruter nu kan blive påvirket af forstyrrelserne i Australien.

Strejkerne ses som en mulig forstyrrelse også for den europæiske del af naturgasmarkedet, da asiatiske købere i givet fald sandsynligvis vil begynde at byde på nogle af de laster af flydende naturgas, som ellers kan blive sejlet til Europa.

Ved 10-tiden fredag ligger den hollandske TTF-future på naturgas 5,4 pct. højere i 34,53 euro per megawatt-time. Stigningen kommer dog efter prisfald i midten af ugen.

Siden fredag i sidste uge er prisen således faldet fra 35,62 euro per megawatt-time.

Da prisen toppede i august sidste år, kostede naturgas 339,20 euro per megawatt-time.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også