ShippingWatch

Risk Intelligence styrtdykker på børsen efter stort underskud

Analysehuset Risk Intelligence falder over 18 pct. på børsen, efter at selskabet har præsenteret et stort underskud.

”Tredje kvartal og hele året indtil nu har været karakteriseret af en betydelig effekt fra den geopolitiske situation," siger Risk Intelligences direktør, Hans Tino Hansen. | Foto: PR-FOTO

Risk Intelligences egenkapital er fortsat i rødt, og efter et nyt underskud i tredje kvartal er det nu blevet nødvendigt at konvertere gæld til aktiekapital.

Derfor vil selskabet afholde en ekstraordinær generalforsamling i december med netop det på dagsordenen - ligesom bestyrelsen også søger et bredere mandat til en kapitaludvidelse.

Selve regnskabet for tredje kvartal giver torsdag anledning til et kursdyk på 18,8 pct. til 2,07 kr. på Spotlight-børsen, hvor Risk Intelligence er børsnoteret.

Og på trods af en øget omsætning bød perioden da også på et mere end fordoblet underskud.

Risk Intelligence tabte således 1,9 mio. kr. på bundlinjen i kvartalet mod et tab på 0,9 mio. kr. i tredje kvartal af 2021.

Det kom i land på baggrund af en omsætning, der ellers steg til 4,6 mio. kr. i kvartalet fra 4,2 mio. kr. i det tilsvarende kvartal sidste år.

”Tredje kvartal og hele året indtil nu har været karakteriseret af en betydelig effekt fra den geopolitiske situation; krigen i Ukraine, fortsatte udfordringer med forsyningskæderne, tiltagende inflation og turmulten på de finansielle markeder,” siger Hans Tino Hansen, der er stifter af Risk Intelligence og administrerende direktør for selskabet, i regnskabet.

”Nogle af disse aspekter har øget efterspørgslen efter Risk Intelligences produkter og services, mens andre har påvirket negativt - på linje med resten af markedet,” fortsætter han.

På kort til mellemlang sigt er nettoeffekten neutral til negativ, vurderer Risk Intelligence, som dog omvendt ser en positiv nettoeffekt på den længere bane.

Den ekstraordinære generalforsamling hos Risk Intelligence afholdes den 8. december.

Risk Intelligence havde udfordrende første kvartal

Risk Intelligence nåede bunden af forventninger til toplinjen

Mere fra ShippingWatch

CMA CGM forventer kraftigt fald i fragtraterne

Udsigterne for containermarkedet ser noget mere dystre ud i den kommende tid, vurderer franske CMA CGM. Containerrederiet noterede dog stadig vækst på både top- og bundlinje i tredje kvartal.

Ugens bedste på ShippingWatch

EU kæmper om at blive enig om et prisloft på russisk olie. Containerraterne er faldet gennem gulvet. Ny kritik af CII-indekset. Og så er Carsten Mortensen på vej med ny shippingfond.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs