ShippingWatch

Klar opbremsning i Kinas økonomiske vækst i tredje kvartal

Kinas BNP-vækst endte i sæsonkorrigerede tal på 0,2 pct. i tredje kvartal i forhold til kvartalet før, hvor væksten var på 1,3 pct.

Foto: Xu Congjun/AP/Ritzau Scanpix

Den kinesiske økonomi viste igen fremgang i tredje kvartal men udviklingen såvel kvartalsbasis som på årsbasis viser en klar opbremsning, der tilmed er højere end ventet.

Det fremgår af data fra det kinesiske National Bureau of Statistics i Beijing mandag morgen.

Den kinesiske BNP-vækst i sæsonkorrigerede tal landede på 0,2 pct. i tredje kvartal i forhold til kvartalet før, hvor væksten var på 1,3 pct.

I forhold til samme periode året før var væksten i tredje kvartal 4,9 pct., mod en vækstforøgelse i andet kvartal på 5,0 pct.

Økonomerne havde ifølge Bloomberg News ventet en vækst 0,4 pct. på kvartalsbasis, mens der på årsbasis var estimeret en vækst på 5,0 pct.

"Vi skal bemærke, at den nuværende internationale usikkerhed stiger, og det indenlandske økonomiske opsving er stadig ustabilt og ujævnt," skriver National Bureau of Statistics i en erklæring ifølge Reuters.

Vækst i USA-eksport af sojabønner til Kina

Bunkersalget rammer 15 måneders lavpunkt i Singapore

Brandvarmt tørlastmarked presser skibenes hastighed op 

Mere fra ShippingWatch

Noreco skifter CEO: "Vi har underpræsteret væsentligt"

Det norske olieselskab har hverken leveret tilfredsstillende i forhold til sin omstillingsstrategi eller investorerne, lyder det fra bestyrelsesformand Riulf Rustad. Det sker i forbindelse med, at selskabets topchef, David B. Cook, mandag er trådt tilbage.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs