ShippingWatch

Sydkoreas storværfter rammes af dyrere stål i andet kvartal

Værfterne i det store skibsbygningsland forventes at melde om svagere resultater i årets andet kvartal, hvor højere stålpriser trækker bundlinjen ned.

Foto: Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering/Yonhap

De store skibværfter i Sydkorea er på vej med svagere resultater for årets andet kvartal.

Det skriver det lokale nyhedsbureau Yonhap, der citerer en analytiker.

Det er først og fremmest højere priser på et vigtigt råmateriale, der vil ramme værfterne, som blandt andet tæller nogle af verdens største som Samsung Heavy Industries, Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME) og Hyundai Heavy Industries.

"En stigning i råvarer, herunder især stålplader, vil tage en bid af værfternes overskud i andet kvartal," siger analytikeren Chung Dong-ik fra KB Seurities til Yonhap.

Prisen på stålplader til skibe fra landets største leverandør er steget til omkring 1.000 dollar pr. ton, hvilket er en flerdobling i forhold til samme tidspunkt sidste år.

Mens resultaterne fra de store værfter ventes at dykke, melder flere af værfterne om stor ordreindgang i løbet af årets første seks måneder.

KSOE, der står bag flere af de store Hyundai-værfter, overgik ifølge Yonhap sit mål for året på 14,9 mia. dollar i midten af juli og har indtil videre landet ordrer på i alt 15,2 mia. dollar i 2021 indtil videre.

Dog har de mange nye ordrer ikke effekt på resultatet før om halvandet års tid, når skibene er bygget færdige.

Værfter i Asien har rekordvækst i nye ordrer på containerskibe

Sydkoreas største værfter tror på flere skibsordrer efter nye miljøregler 

DSME ramt af færre ordrer i første kvartal 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Maersk droppede sin stort anlagte blockchain platform, EU blev enig om en foreløbig aftale om at få shipping ind i sit kvotehandelssystem, og tankmarkedet gør sig klar til EU’s forbud mod russisk olie. Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs