ShippingWatch

DSME ramt af færre ordrer i første kvartal

Den store værftsgruppe DSME kommer ud af første kvartal med et underskud, da der er landet færre ordrer end ventet i de seneste par år. Men det sydkoreanske værft forventer bedring fremadrettet i trit med en generel optur i shippingmarkederne.

Foto: Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering/Yonhap

Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME) så sin bundlinje svinge i rødt i årets første måneder på trods af, at især container- og tørlastrederierne er hastet til værfterne for at bestille nye skibe.

Det sydkoreanske værft fik et konsolideret nettounderskud på 234,7 mia. won i første kvartal, hvilket svarer til omkring 207 mio. dollar, et markant fald fra et overskud på 242,5 mia. won i samme periode 2020, viser DSME's tal for første kvartal.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Tradelens håber snart at få store Maersk-rivaler endeligt ombord

Hapag-Lloyd og ONE glimrer ved deres fravær på den digitale platform Tradelens, selvom de for to år siden meddelte, at de ville gå med. "Vi er håbefulde om, at de meget snart vil tilslutte sig," siger Tradelens-chef Mike White. Hapag-Lloyd venter at træffe en endelig beslutning inden længe.

Scandlines henter ny topchef fra bryggeri

Scandlines skifter ud på topchefsposten. Efter mere end ti år i spidsen for rederiet stopper Søren Poulsgaard Jensen som adm. direktør. Afløseren er hentet i Royal Unibrew.

Maersk-satsningen Tradelens har taget hul på kinesisk udrulning

Maersk og IBM's digitale satsning Tradelens har allieret sig med statsejet kinesisk selskab om en udrulning i Kina for at få kinesiske importører og eksportører ombord. Kina er et kritisk marked for platformen, som der fra Esplanaden ventes klar vækst fra i år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs