ShippingWatch

Maersk overvejer frasalg af Maersk Container Industry for 1 mia. dollar

Maersk overvejer at sælge forretningsdelen Maersk Container Industry, der beskæftiger sig med kølecontainere. Det skriver Bloomberg på baggrund af unavngivne kilder. Maersk kommenterer ikke på rygter, oplyser selskabet til ShippingWatch. Opdateret.

Foto: PR / Maersk Container Industry

Maersk overvejer angiveligt at frasælge virksomheden Maersk Container Industries, som er den forretningsenhed, der producerer kølecontainere - såkaldte reefers - til en pris på omkring 1 mia. dollar svarende til godt 6,3 mia. kr.

Det skriver Bloomberg News på baggrund af unavngivne kilder, mens Maersk selv betegner historien som rygter.

"Det er en fast politik i A.P. Møller – Mærsk ikke at kommentere på rygter og spekulationer. Maersk Container Industry er en naturlig del af vores organisation, der leverer positive resultater, som bidrager til væksten af vores forretning som helhed," skriver Maersk i en mail til ShippingWatch.

Overvejelserne skyldes ifølge mediet, at efterspørgslen efter kølecontainere er steget voldsomt som følge af coronapandemien.

Mærsk arbejder sammen med en rådgiver om frasalget og kan tage kontakt til potentielle købere allerede i denne måned.

Overvejelserne er dog på et tidligt stadie, og Maersk kan stadig beslutte at beholde forretningsenheden, skriver Bloomberg.

Maersk Container Industries (MCI), som enheden hedder, blev stiftet i 1991. I løbet af det forgangne år har MCI oplevet stigende efterspørgsel og kunne i 2020 rapportere et driftsresultat (EBITDA) på 77 mio. dollar mod 29 mio. dollar året forinden.

Opdateret 11.03.21 kl. 13 med kommentar fra Maersk.

Maersk Container Industry producerede 2000 færre containere i februar og marts 

Maersk Container Industry får ny ordre fra israelsk rederi 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Efter ti års resultattørke er der igen sorte tal hos Lauritzen. Politiske spændinger i Ukraine mellem Vesten og Rusland øger frygten for nye cyberangreb a la det, der kostede Maersk to mia. kr. Et nyt forslag til EU's udspil om CO2-kvoter til shipping kan føre til endnu en milliard-fond.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs