ShippingWatch

Rusland vil øge eksport af brændstoffer betydeligt

Rusland har lagt milliarder af dollars i at modernisere sine raffinaderier. Nu vil man øge eksporten af brændstoffer markant og tage markedsandele i Europa, skriver Reuters.

Med en investering på 55 mia. dollars i landets raffinaderier, vil Rusland øge sin eksport af brændstoffer og gøre indhug i det europæiske marked, skriver Reuters med henvisning til planer fra virksomheder og rapporter.

Tilbage i 2011 satte Rusland gang i en modernisering af landets raffinaderier og indførte et skattesystem, som skulle gøre det mere favorabelt at producere renere brændstoffer. Arbejdet er endnu ikke færdigt, men har allerede gjort ondt på europæiske raffinaderier. Og i år ventes produktionen fra russiske raffianderier at stige med otte mio. ton og nå rekordmængder på 289 mio. ton, som man så tilbage i 2014.

Eksporten af mere lette olieprodukter, herunder diesel, vente sat stige til 106 mio. ton fra omkring 95 mio. ton i 2017, mener den russiske tænketank Vygon Consulting ifølge Reuters. Og mere end 38 pct. af olien fra Rusland går til Holland, Tyskland, Storbritannien og Frankrig. Mængden af diesel ventes at stige fra 18,3 mio. ton i år til 19,8 mio. ton i 2019 og 23,9 mio. ton i 2020.

Derudover lyder planen på at øge eksporten af diesel med ultralavt svovlindhold med tre mio. ton til 26 mio. ton i år.

"Ved at eksportere mere diesel vil Rusland kunne fortsætte med at tage markedsandele i Europa til skade for konkurrende ekspotører i USA og Mellemøsten," siger Andrew Reed, der er analytiker ved det amerikanske konsulenthus ESAI Energy, til Reuters.

Europæiske raffinaderier først i køen til amerikansk skiferboom

Kæmpeterminal i USA kan spare raffinaderier tid og penge

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere