ShippingWatch

Sydkoreansk storværft laver alliance om smart shipping

Hyundai Heavy Industries har indgået en aftale med schweizisk selskab for at styrke digitale løsninger på skibe, skriver Yonhap.

Foto: /ritzau/AP/Lee Jin-man

Det sydkoreanske storværft Hyundai Heavy Industries (HHI) går nu også efter det store vækstmarked, som digitalisering er udråbt til at være i shipping.

Værftet har indgået en aftale om en hensigtserklæring med den schweiziske motorbygger Winterthur Gas & Diesel Ltd for at styrke evnerne inden for sektoren for smart shipping, skriver det sydkoreanske nyhedsbureau Yonhap.

Værftet vil udnytte løsninger udviklet af HHI og dets søsterselskab Hyundai Electric sammen med datasystemer fra Winterthur, som bl.a. vil gøre det muligt at monitorere skibes motorer bedre og tjekke for fejl og yde service fra land, når der opstår problemer, skriver Yonhap.

"Der er voksende efterspørgsel på smarte skibe og aftalen med WinGD vil styrke HHI's konkurrenceevene i denne sektor," siger en kilde fra værftet til Yonhap.

Sådan vil Maersk Line digitalisere flåden 

To ting skal drive markedet for MAN Diesel & Turbo  

Mere fra ShippingWatch

Maersk løfter sløret for design af metanolskibe

I fem år har Maersk arbejdet på at udvikle et nyt skibsdesign, som skal øge energi-effektiviteten i flåden med 20 pct. Otte skibe, der efter planen skal sejle på grøn metanol fra 2024, bliver de første.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs