ShippingWatch

26 selskaber får grønt lys til at byde på irakiske oliefelter

26 selskaber har kvalificeret sig til at byde på olie- og gasblokke i irakiske grænseområder, oplyser landets olieministerium fredag ifølge Reuters.

Foto: Nabil al-Jurani

Ifølge det irakiske olieministerium har 26 selskaber fået ok til at byde på udviklingen af olie- og gasfelter i landet. Det skriver Reuters.

Fem selskaber har for nylig kvalificeret sig til at tage del i en budrunde sammen med 21 andre, der var blevet udpeget.

Prøv ShippingWatch gratis og få adgang til alle artikler i 14 dage

Tilbage i november måned åbnede de irakiske myndigheder for, at udenlandske selskaber kunne byde ind på kontrakter på at finde og udvikle olie- og gasreserver i landet. Det drejer sig om reserver i ni blokke. I slutningen af maj vil betingelserne ligge fast, mens budrunden begynder i midten af juni, skriver Reuters.

Irak er den næststørste olieproducent i Opec efter Saudi Arabien.

Olieprisen når højeste niveau i tre år

Opec-aftale får supertankere til at lide under svag indtjening

Stor optimisme blandt olieselskaber forud for 2018

Forsiden lige nu

Tankrederne står over for endnu et grimt kvartal

Tankrederne kæmper med historisk dårlig indtjening, og raterne er langt fra høje nok til at sikre sorte tal i andet kvartal, mener amerikanske Morgan Stanley. ShippingWatch er dykket ned i et marked, der har det overordentligt svært.

Kinesere vil chartre op mod 60 skibe fra store produkttankredere

En ny spiller i produkttank er ved at tage form med kinesiske Baota Petrochemical Group, der har indgået aftaler om at tage skibe på charter fra flere ledende spillere i produkttank. Maersk Tankers bekræfter forhandlinger om skibssalg over for ShippingWatch.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere