ShippingWatch

26 selskaber får grønt lys til at byde på irakiske oliefelter

26 selskaber har kvalificeret sig til at byde på olie- og gasblokke i irakiske grænseområder, oplyser landets olieministerium fredag ifølge Reuters.

Foto: Nabil al-Jurani

Ifølge det irakiske olieministerium har 26 selskaber fået ok til at byde på udviklingen af olie- og gasfelter i landet. Det skriver Reuters.

Fem selskaber har for nylig kvalificeret sig til at tage del i en budrunde sammen med 21 andre, der var blevet udpeget.

Prøv ShippingWatch gratis og få adgang til alle artikler i 14 dage

Tilbage i november måned åbnede de irakiske myndigheder for, at udenlandske selskaber kunne byde ind på kontrakter på at finde og udvikle olie- og gasreserver i landet. Det drejer sig om reserver i ni blokke. I slutningen af maj vil betingelserne ligge fast, mens budrunden begynder i midten af juni, skriver Reuters.

Irak er den næststørste olieproducent i Opec efter Saudi Arabien.

Olieprisen når højeste niveau i tre år

Opec-aftale får supertankere til at lide under svag indtjening

Stor optimisme blandt olieselskaber forud for 2018

Forsiden lige nu

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Maersk-CEO Søren Skou langede hårdt ud efter statstøtte til shippingindustrien, mens Norvic Shipping forventer stor vækst, lød det i interview med ShippingWatch. Tørlastoperatøren er en blandt mange, der er strømmet til København de sidste år.

Søren Skou tordner mod statsstøtte til containerrederierne

Maersk-gruppens CEO Søren Skou langer hårdt ud efter den "fortsatte statsstøtte" uden direkte at nævne Sydkoreas massive kapitalindsprøjtning til Hyundai Merchant Marine for nylig. "Der er ingen grund til, at regeringer er til stede i containershipping," lyder det fra topchefen.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere