ShippingWatch

26 selskaber får grønt lys til at byde på irakiske oliefelter

26 selskaber har kvalificeret sig til at byde på olie- og gasblokke i irakiske grænseområder, oplyser landets olieministerium fredag ifølge Reuters.

Ifølge det irakiske olieministerium har 26 selskaber fået ok til at byde på udviklingen af olie- og gasfelter i landet. Det skriver Reuters.

Fem selskaber har for nylig kvalificeret sig til at tage del i en budrunde sammen med 21 andre, der var blevet udpeget.

Prøv ShippingWatch gratis og få adgang til alle artikler i 14 dage

Tilbage i november måned åbnede de irakiske myndigheder for, at udenlandske selskaber kunne byde ind på kontrakter på at finde og udvikle olie- og gasreserver i landet. Det drejer sig om reserver i ni blokke. I slutningen af maj vil betingelserne ligge fast, mens budrunden begynder i midten af juni, skriver Reuters.

Irak er den næststørste olieproducent i Opec efter Saudi Arabien.

Olieprisen når højeste niveau i tre år

Opec-aftale får supertankere til at lide under svag indtjening

Stor optimisme blandt olieselskaber forud for 2018

Forsiden lige nu

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Norsk oliefonds sortlistning af rederier for at bruge beaching-værfter, opsigtsvækkende udspil fra ny rederiformand, opjustering i Norden og Skats svar på landsretsdom var blandt ugens tophistorier på ShippingWatch.

Danske skibsofficerer vil undersøge omfanget af sexchikane til søs

Søfartens Ledere vil sætte en ny undersøgelse af sexchikane til søs i gang for at bekæmpe problemet. "Det er et ekstremt tabubelagt område," siger formand Bjarne Cæsar Jensen. Antallet af sager om sexchikane er ganske få hos Søfartens Ledere, 3F og Danske Rederier.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere