ShippingWatch

Exxons milliardinvestering i renere brændstoffer begynder næste år

I løbet af første halvår 2018 vil ExxonMobil være klar til at sætte fart under produktionen af renere brændstoffer, bl.a. til shipping, hvor spørgsmålet om, hvorvidt der vil være nok, fylder i branchen, skriver Reuters.

Foto: /ritzau/AP/Matt Brown/Arkiv

En milliardopgradering af ExxonMobils raffinaderi i Antwerpen er ved at være på plads, og i første halvår af 2018 vil raffinaderiet være fuldt operationelt og klar til at sende nye, renere brændstoffer på markedet.

Herunder til shippingindustrien, der om to år skal leve op til nye krav og ikke må sejle med brændstoffer med mere end 0,5 pct. svovl, medmindre andet udstyr ombord på skibet kan rense ned til den grænse. Det skriver Reuters.

I 2014 annoncerede olieselskabet en investering på en mia. dollars, som skulle gøre raffinaderiet med en kapacitet på 320.000 tønder om dagen i stand til at omdanne brændstof med højt svovlindhold til forskellige typer diesel.

Ifølge en talskvinde planlægger Exxon at færdiggøre konstruktionen tidligt i det nye år, men det kan dog tage flere måneder at få produktionen op at køre, understregede hun.

Analysehuset FGE har estimeret, at de nye globale svovlkrav kan skifte 700.000 tønder olie om dagen fra fuelolie til destillater, mens det internationale energiagentur (IEA) har sat det til to mio. tønder om dagen.

Europæiske raffinaderier melder klar til svovlkrav

ExxonMobil: Skibsredere i tvivl om svovlkrav

Neste Oil klar med nyt lavsvovlsbunker fra 2017

Forsiden lige nu

Sirius-sag kan trække ud i årevis: "Det er komplekst"

Tre uger efter det sidste retsmøde venter Sirius Shipping fortsat på en afgørelse i sagen om brud på udlændingeloven. Der kan dog gå flere år, før sagen bliver afgjort, hvis den ender med at blive sendt videre til EU-Domstolen.

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Ugen på ShippingWatch bød på flere Maersk-overskifter med kapitalmarkedsdag og nye oplysninger om Hamburg Süd. Samtidig præsenterede J. Lauritzen regnskab, mens erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) kom med en markant kritik af sydkoreansk statsstøtte.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere