ShippingWatch

Neste Oil klar med nyt lavsvovlsbunker fra 2017

Finske Neste Oil vil fra næste år lancere et nyt lavsvovlholdigt bunkerprodukt. Brændstoffet vil til at starte med have et svovlindhold på de påkrævede 0,1 pct.

Foto: OW Bunker

Det finske olieselskab Neste Oil melder sig ny klar med et nyt lavsvovlholdigt skibsbrændstof, der ventes klar til forsendelse fra næste år.

Brændstoffet vil have et svovlindhold på 0,1 pct. til at starte med, men indholdet kan på et senere tidspunkt ryge ned på 0,05 pct. alt afhængig af, hvad IMO beslutter sig for på efterårets møde i organisationens miljøkommitte, skriver Sjöfartstidningen.

"Vores tests indtil videre ser virkelig lovende ud. Vi investerer stort i raffinaderiet i Porvoo, og et af projekterne er at opbygge en såkaldt SDA-enhed til 200 mio. euro. Den vil vi bruge til at forbehandle produktet, som vi kører ind i vores produktlinje. Når vores SDA-enhed tages i brug til næste år, vil vi kunne fjerne svovl fra de helt tunge fraktioner af råolien," siger Jacob Granqvist, leder af Neste Oils Marine Fuels og Services-division.

Miljøkrav får Neste Oil til at satse på ny bunkerolie 

Det nye brændstof vil være klar til brug i systemer eller motorer, hvor der i dag bruges såkaldt heavy fuel oil, lyder det.

"Vi ser en god mulighed for at udvikle vores bunkerportefølje, og der er helt klart et marked i Østersøen, og senere globalt, for heavy fuel oil med lavt svovlindhold," siger Jacob Granqvist til det svenske medie.

Næsten hvert tiende skib i Nordsøen bryder svovlkrav

Clipper ombygger flere skibe til svovlkrav

CMP bygger anlæg til lavsvovl-brændstof 

Mere fra ShippingWatch

Equinor er færdig i Rusland

Det norske olieselskab har taget det sidste skridt ud af det russiske marked efter at have givet slip på aktiverne fra fire samarbejdsaftaler med Gazprom.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs